تصاویر دیجیتالی هنر عکاسی را دگرگون کرده اند و برنامه های Photoshop و Lightroom به شما اجازه می دهند که به نتایجی دست پیدا کنید که تا چند سال پیش غیر قابل تصور بود . اما دیگر بیش از این بحث راجب به این نیست که شما چه کارهایی می توانید برای عکس هایتان با کامپیوتر بکنید . بلکه کاملا برعکس این قضیه است بحث سر این است که کامپیوترتان چه کارهایی می تواند با عکس هایتان به جای شما انجام بدهد . امروز قصد داریم به شما نشان دهیم که چگونه با کمک قابلیت Actions برنامه Photoshop عکس ها را به صورت دسته ای ویرایش کنیم .
کاربران معمولا برای جداسازی عناصر از پس زمینه رنگی در فتوشاپ با مشکل مواجه هستند و دقیقا نمیدانند باید از کدام ابزار برای انجام اینکار استفاده کنند . سخت ترین بخش هم مربوط می شود به قسمتی که همانند موی سر دارای جزییات بیشتری می باشد . فرض کنید بخواهید یک درخت را از روی یک محوطه سر سبز جدا کنید .انتخاب قسمت های اصلی مثل تنه زیاد کار مشکلی نیست و با استفاده از ابزارهای Lasso امکان پذیر است اما برگها ، شاخه درخت و قسمت هایی که دارای جزییات بیشتری است بخواهید Select کنید چطور ؟ آیا باز هم می توان از ابزار Lasso کمک گرفت ؟ در ادامه آموزش جداسازی مو از پس زمینه با استفاده از فتوشاپ توضیح داده می شود .
بعد از نصب فتوشاپ به صورت پیش فرض هنگام تایپ این برنامه از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند و متن نوشته شده به صورت جدا از هم تایپ می شود . برای برطرف کردن این مشکل فقط یک روش وجود دارد و هیچ ارتباطی هم به حذف نرم افزار و نصب دوباره آن ندارد . بعضی از کاربران تا با این مشکل روبرو می شوند فکر می کنند بدلیل کرک شدن نرم افزار این اتفاق می افتد در صورتیکه دلیل اصلی جدا نوشتن کلمات هنگام تایپ فارسی تنظیمات پیش فرض برنامه می باشد که باید به صورت دستی تغییر کند . این مقاله آموزشی مربوط به نسخه CC 2015 می باشد و در نسخه های قبلی هم جواب میدهد .
تا به حال فکر کرده اید با استفاده از فتوشاپ آیا می شود دو لایه یا دو تصویر که اصلا با هم مرتبط نیستند را طوری ادغام کنیم که ساختار هر دو عکس شبیه به هم شوند ؟ این امکان در فتوشاپ با استفاده از گزینه Auto-Blend Layers امکان پذیر است و حدودا یک ساعت دیگر مقاله ای برای این آموزش در قالب تمرین در سایت قرار می گیرد . Auto-Blend Layers زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که بخواهید چند عکس را با هم یکی کنید به طوریکه رنگ ، ابعاد و ساختار کلی در عین حفظ شدن تغییر کنند . در ادامه تنظیمات این بخش به طور کلی توضیح داده می شود .
یکی از اصلی ترین و کاربردی ترین ابزارهایی که در فتوشاپ دائم از آن استفاد می شود Free Transform می باشد . Free Transform یک ابزار برای تغییر اندازه و تغییر زوایای یک شیئ در صفحه طراحی می باشد . تقریبا در 90 درصد مطالب و تمرین های فتوشاپ این ابزار مورد استفاده قرار می گیرد . فرض کنید می خواهید یک شیئ را بچرخانید یا کمی اندازه آن را کوچکتر کنید ، تنها ابزاری که در فتوشاپ می تواند اینکار را انجام بدهد Free Transform می باشد . در ادامه آموزش استفاده از این ابزار توضیح داده می شود .
در 90درصد آموزشهای فتوشاپ قبل از شروه بنده به لایه یا تصویر اصلی یک Smart Object اضافه میکنم . کاربران در تیکت های ارسالی پرسیده بودند که Smart Object چیست و چه کاربردی در لایه و تصویری که بر روی آن ویرایش انجام می شود دارد ؟ فتوشاپ برنامه ای است که در بیشتر مواقع با آزمون و خطا باید یک فیلتر ، روتوش یا تنظیمات یک ابزار را چک کرد . مثلا به صورت صد در صد نمیدانیم که با اضافه کردن این مقدار درصد شکل تصویر آیا همان چیزی می شود که طراح می خواهد یا خیر ؟ در این گونه مواقع اگر افکت مورد نظر نتیجه مطلوب ندهد بهتر است از کلیدهای Ctrl+Z برای برگشت به حالت های قبل استفاده کنیم ولی در بعضی از مواقع مقدار این تغییرات زیاد و تصویر آسیب دیده است .
یکی از ابزارهای کاربردی فتوشاپ Quick Mask می باشد .درباره ابزارها و فرامین انتخاب در شمارههای پیشین به صورت کامل صحبت کرده و با آنها آشنا شدهایم. در این شماره میخواهیم با روشهای حرفهای انتخاب در محیط فتوشاپ آشنا شویم.در فتوشاپ برای انتخاب بخشهای مورد نظر تصویر دو روش متفاوت وجود دارد. اولین و ساده ترین روش استفاده از ابزارهای انتخابی چون لاسو، مارکی، چوب جادو و... یا فرامینی چون Color Range است که در هر یک از آنها، طراح با تسلط بر کارکرد هر یک از ابزارها میتواند انتخاب درست و دقیقی انجام دهد.دومین روش انتخاب در فتوشاپ، استفاده از ماسکها در انتخاب محدوده مورد نظر بوده که این روش خود به دو حالت استفاده از ماسک سریع (Quick Mask ) و استفاده از ماسک معمولی امکانپذیر است.
یکی از کاربران سوالی مطرح کرده بودند در مورد نحوه نصب پلاگین در برنامه فتوشاپ و اینکه هیچ کدوم از منابع آموزشی این موضوع را دقیق توضیح ندادند . وقتی بررسی کردم دیدم که 10 سایت اول گوگل فقط به صورت تشریحی این پرسش را پاسخ دادند که بهتر دانستم با استفاده از تصاویر این سوال را پاسخ بدهم . اما پلاگین چیست و چه کاربردی در فتوشاپ دارد ؟ به صورت پیش فرض یکسری پلاگین که با عنوان فیلتر در فتوشاپ نصب شده است ، جهت استفاده وجود دارد و به شما کمک می کند تا بتوانید یک تصویر را بهینه ، روتوش و هر کاری که مربوط به بهبود و پیشرفت تصویر شود را انجام بدهید . منوی Filter اصلی ترین پلاگین های فتوشاپ هستند اما روش نصب این پلاگین ها به چه شکلی می باشد که در ادامه آموزش میدهم .
با یکی دیگر از آموزشهای فتوشاپ با عنوان "آموزش ساخت قاب برای تصاویر با فتوشاپ" در خدمت شما هستم .شاید بخواهید تصاویر گرفته شده از فرزند یا محیط کاری یا هر عکس دیگری را در فتوشاپ برایش یک قاب عکس ایجاد کنید . شما برای انجام اینکار می توانید از افکت و اکشن هایی آماده نیز استفاده کنید ولی بهتر است خودتان یاد بگیرید که چگونه می توان این نوع قاب ها را در فتوشاپ ایجاد کنید .
یکسری از نکات و موارد در فتوشاپ وجود دارد که قبل از هر طراحی باید به آنها دقت کرده و ابتدا این موارد را به درستی یاد بگیرید . پیش نیاز و مقدماتی ترین سطح آموزش هر برنامه ای مهمترین رکن یادگیری یک نرم افزار به حساب می آید که اگر کاربر به درستی به این موارد دقت نداشته باشد حتما با مشکل مواجه می شود . حالا این نکات شامل چه مواردی می باشد که اینقدر مهم است ؟
بهتر است قبل از انجام این تمرین مقاله "آموزش استفاده از فیلترهای Blur در فتوشاپ Cs6" را مطالعه کنید تا راحت تر بتوانید با فیلترهایی که در ادامه می خواهیم با آن طراحی انجام بدهیم ، کار کنید .من در تمرین میخواهم با استفاده از فیلتر لنز بلور یک افکت عمق ایجاد کنم . فیلتر Lens Blur ابزار پیشرفتهای است كه به عكاسان امكان شبیهسازی دقیق افكتهای لنزهای عكاسی محو كننده را میدهد. پس از عكس گرفتن امكان مشاهده تصویر و آزمایش آن با لنزهای مختلف وجود ندارد اما در فتوشاپ فیلتر Lens Blur به خوبی حالت نرمی را در تصویر ایجاد میكند و افكتهای محوی كه حالت طبیعی و واقعیتری نسبت به فیلتر Blur دارند را ایجاد میكند.
آموزش استفاده از فیلتر رنگ روغن Oil Paint در فتوشاپ عنوان یکی دیگر از مطالب بخش آموزش فتوشاپ می باشد . در فتوشاپ CS6 فیلتری اضافه شده است که این امکان را به طراح میدهد تا به راحتی و با استفاده از یک سری تنظیماتی که وجود دارد ، تصویر دلخواه خودش را به یک تابلوی بی نظیر رنگ روغن تبدیل کند .برای استفاده از این فیلتر حتما باید از نسخه 6 فتوشاپ استفاده کنید و در ورژن های قبلی وجود ندارد .کافیست یک عکس را با فشردن کلیدهای Ctrl+O وارد فتوشاپ کرده و در مرحله بعدی همانند آموزش فیلتر Oil Paint را بر روی آن اعمال کنید .
معمولا کاربران وقتی با یک نرم افزار به صورت دائمی کار می کنند ، سعی می کنند قسمت های مهم برنامه را بسته به نیازشان تغییر بدهند . یکی از این تغییرات بر می گردد به بخش Workspace که پنجره های اصلی فتوشاپ مثل layer در آن قرار گرفته است . اگر تنظیمات این بخش را تغییر داده اید و نمی خواهید که به صورت دستی تک تک گزینه های این بخش را سروسامان بدهید با استفاده از گزینه ای که در ادامه معرفی میکنم می توانید تمام تنظیمات Workspace را به حالت پیش فرض برگردانید .
همیشه این سوال برای کاربرانی که از نرم افزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ . کرل استفاده می کنند مطرح می شود که چه تفاوتی بین گرافیک برداری و پیکسلی وجود دارد ؟ اگر طراحان از هر دو برنامه استفاده کرده باشند حتما تفاوت این دو گزینه را در عمل متوجه شده اند ولی اگر فقط با یکی از این برنامه ها کار کرده باشید بهتر است ادامه مقاله را مطالعه کنید .
همیشه این سوال از طرف کاربران مطرح می شود که چه تفاوتی بین رنگ چاپ و رنگی که در وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد می باشد . اگر بخواهید با برنامه های گرافیکی و طراحی وب سرو کار داشته باشید حتما باید مبحث رنگ را جدی بگیرید زیرا رنگها هستند که وقتی در کنار هم قرار می گیرند یک تصویر یا قالب گرافیکی زیبا را بوجود می آورند و بدون دانستن اطلاعات مقدماتی در این زمینه ، رسیدن به نتیجه سخت و در بیشتر مواقع ناخوشانید می باشد . کمتر کسی است که بین زیبایی یک شی نتواند خوب را از بد تشخصی بدهد مثل دیدن یک طرح گرافیکی یا تابلوی نقاشی یک آماتور در مقایسه با طرح های استاد فرشچیان که با کنار هم قرار دادن و بازی با رنگها چنان نقاشی را بوجود می آورد که در توصیف زیبایی آن زبان قاصر است . به طور کلی 2 کانال رنگ در فتوشاپ وجود دارد . CMYK و RGB تفاوت اصلی این دو کانال رنگی : CMYK رنگ ها به صورت کدر و مات نمایش داده میشود و این هم به این دلیل هست که ۴ رنگ خاص و مختلف این کانال را به وجود آورده اند . ولی در کانال رنگی RGB رنگ ها با براقی خاص و شدت رنگی بیشتر در اختیار شماست .
یکی از ویژگیهای کاربردی فتوشاپ پنجره انیمینش این نرم افزار می باشد که در نسخه های جدید به نام Time Line تغییر پیدا کرده است .
بر خلاف گشذته جدا از ایجاد و ویرایش فایل های فلش که با فرمت Gif طراحی شده بودند اینبار می توانید فرمت های ویدئویی همانند ۰٫۲۶۴ - AVI - MPEG-4 - MOV (QuickTime) - MTS را وارد فتوشاپ کرده و آنها را ویرایش کنید . اگر میخواهید به صورت حرفه ای اینکار را انجام بدهید بهتر است از نرم افزارهای مخصوص مثل پریمریا کامتاسیا استفاده کنید ولی رای کاربردهای کوچک این برنامه می تواند کار شما را راه بیاندازند .
آموزش ماسک گذاري در Adobe Photoshop عنوان یکی دیگر از مقالات تخصصی سایت آسارایان می باشد . روز قبل مطلبی در سایت با عنوان کاربرد ماسک گذاري در Adobe Photoshop فعال شد که پیش زمینه ای بود در مورد موزش ماسک گذاری و فقط در این مطلب بنده این قابلیت را معرفی و کمی در مورد آن توضیح داده ام . اما در این بخش قصد دارم به صورت کامل کاربرد این ابزار را توضیح بدهم . به طور کلی ماسک گذاري در فتوشاپ يک بخش بسيار قدرتمند به حساب مي آيد. ماسک ها اغلب براي مخفي کردن پيکسل ها استفاده مي شوند، اما مي توان آنرا براي ماسک کردن نتيجه ي اصلاح يک لايه به کار برد. ماسک در حقيقت به فتوشاپ مي گويد که چگونه با لايه ها رفتار کند و اين کار را پيوستن(attached) به لايه ها و با سايه هاي خاکستري انجام مي دهد. همانطور که تا الان در اموزشهای مختلف دیده اید وقتی یک لایه ماسک به لایه اصلی اعمال می کنیم از دو رنک استفاده می شود . سفید و مشکی / رنگ سياه در ماسک، پيکسل هاي متناظر در لايه ي لينک شده را پنهان مي کند. رنگ سفيد، پيکسل هاي متناظر در لايه لينک شده را بدون تغيير رها مي کند، در واقع کاري روي آنها انجام نمي دهد.
کاربرد ماسک گذاري در Adobe Photoshop چیست ؟ یکی دیگر از مقالات تخصصی بخش آموزش سایت آسارایان . حتما تا به حال آموزشهای زیادی را مشاهده کرده اید که بنده در مورد ماسک گذاری و اعمال یک لایه ماسک به یک لایه که بر روی آن طرحی کشیده است ، توضیح داده ام و به صورت تمرین این بخش را معرفی کرده ام . به طور کلی ماسک گذاري در فتوشاپ يک بخش بسيار قدرتمند به حساب مي آيد. ماسک ها اغلب براي مخفي کردن پيکسل ها استفاده مي شوند، اما مي توان آنرا براي ماسک کردن نتيجه ي اصلاح يک لايه به کار برد. ماسک در حقيقت به فتوشاپ مي گويد که چگونه با لايه ها رفتار کند و اين کار را پيوستن(attached) به لايه ها و با سايه هاي خاکستري انجام مي دهد. همانطور که تا الان در اموزشهای مختلف دیده اید وقتی یک لایه ماسک به لایه اصلی اعمال می کنیم از دو رنک استفاده می شود . سفید و مشکی / رنگ سياه در ماسک، پيکسل هاي متناظر در لايه ي لينک شده را پنهان مي کند. رنگ سفيد، پيکسل هاي متناظر در لايه لينک شده را بدون تغيير رها مي کند، در واقع کاري روي آنها انجام نمي دهد.